FAIL (the browser should render some flash content, not this).

Svangerskapskontroll

Kjære vordende foreldre. Gratulerer med svangerskapet. Nå har dere noen spennende uker foran dere. I disse ukene vil dere oppdage nye sider hos dere selv. Ukene som kommer vil være fylt med spenning og forventninger. Når du oppdager at du er gravid bør du ta kontakt med jordmor, slik at du får avtalt time for den første kontrollen. På den første kontrollen vil du og jordmor sette opp en plan for videre svangerskapskontroller.

Jordmor er en god samtalepartner som vil lede deg og din partner gjennom svangerskapet på en trygg og profesjonell måte. Dersom du velger å gå til kontroll ved Oslo jordmor og kvinnesenter vil du få et opplegg som er tilpasset deg.

Jeg tar utgangspunkt i den tradisjonelle oppfølgingsplanen fram til fødselen – hvor du går til kontroll en gang i måneden fram til uke 32. deretter hver 14 dag fram til uke 36 og deretter hver uke. Den første kontrollen varer ca. 1 time. Jordmor vil på første kontroll fylle ut helsekortet, ta de vanlige blodprøvene og en kreftprøve fra livmorhalsen (dersom det er lenge siden det er gjort). Ellers vil den første timen i all hovedsak handle om samtale, samt grundig veiledning og informasjon. Vi vil bl.a. legge stor vekt på å finne en oppfølgingsplan som er spesielt tilpasset deg. Din partner er velkommen til å være med på disse kontrollene. På alle kontroller vil vi måle blodtrykk, ta urin prøve, og følge med på barnets vekst og utvikling. Det vil bli lagt stor vekt på god tid til samtale.

VELKOMMEN TIL MEG!

Bad Behavior has blocked 109 access attempts in the last 7 days.